حضور ایران با 7 نماینده در جشنواره مستند آمستردام

فیلم‌های انتخاب شده برای بیست و یکمین جشنواره مستند آمستردام معرفی شدند و ایران با هفت نماینده حضور پررنگی در معتبرترین رویداد سینمای مستند جهان دارد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» جشنواره آمستردام امسال از 20 تا 30 نوامبر برگزار می‌شود و بیش از سیصد فیلم را در 5 بخش رقابتی و ده بخش جنبی به نمایش می‌گذارد.
بخش‌های رقابتی
بخش مسابقه یوریس ایونس جشنواره آمستردام که به مستندهای بلند اختصاص دارد، امسال نیز شاهد رقابت 16 مستند است.
امسال مستندسازان صاحبنامی مانند کیم لانگینوتو از انگلستان و نیکلاس گرهالتر از اتریش با آثار جدید خود در این رقابت شرکت دارند.
مستند ملکه و من ساخته ناهید پرسون سروستانی، فیلمساز ایرانی تبار مقیم اروپا که محصول مشترک پنج کشور است، از جمله فیلم‌های حاضر در این بخش است.
15 فیلم در مسابقه گرگ نقره‌ای که بخش رقابتی مستندهای نبمه بلند (کوتاه‌تر از 60 دقیقه) است، پذیرفته شده‌اند.
نماینده سینمای مستند ایران در این بخش شمارش معکوس به کارگردانی خاطره حناچی است.
شهر من پیتزا ساخته علا محسنی نیز نماینده ایران در بخش مسابقه فیلم‌های کوتاه (سیلور کاب) است که با 15 مستند کوتاه از دیگر کشورها رقابت می‌کند.
در بخش مسابقه آثار دانشجویی نیز 15 مستند حضور دارند که یکی از آنها سیانوزه ساخته رخساره قائم‌مقامی است.
دیگر بخش رقابتی جشنواره آمستردام «نخستین حضور» ویژه فیلم‌های اول کارگردانان است که امسال 15 مستند را به نمایش می‌گذارد.
بخش‌های غیر رقابتی
یکی از مهم‌ترین بخش‌های غیر رقابتی جشنواره «تصاویر بارتابنده - پانوراما» است که امسال 30 مستند و از جمله سه فیلم ایرانی را به نمایش می‌گذارد.
444 روز از محمد شیروانی، بمب‌های پرتقالی ساخته ماجد نیسی و مستند بلند مردمی در سایه به کارگردانی بنی خشنودی نمایندگان ایران در برنامه پانوراما هستند.
در بخش «تصاویر بازتابنده - بهترین‌های جشنواره‌ها» نیز 25 مستند به نمایش درمی‌آیند که در جشنواره‌های دیگر موفقیت داشته‌اند.
از مهم‌ترین فیلم‌های این بخش می‌توان به همه با هم حالا (آدریان ویلیس)، پایین‌تر از سطح دریا (جیانفرانکو روسی)، همشهری هاول (میروسلاو یانک و پاول کوتچکی)، جراح انگلیسی (جفری اسمیت)، I.O.U.S.A (پاتریک کریدون)، دعا کنید شیطان به دوزخ بازگردد (جینی رتیکر) و والنتینو: آخرین امپراتور (مت تیرناور) اشاره کرد.
بخش «پاراداکس» که به نمایش مستندهای تجربی و خارج از حیطه مستندسازی سنتی اختصاص دارد، 24 فیلم را به نمایش می‌گذارد که در میان آنها نام 12 روز انتظار ساخته آتوسا بنده غیاث‌آبادی نیز به چشم می‌خورد.
بخش «تصاویر بازتابنده - اساتید» نیز مستندهایی از امیر کوستوریتسا، ارول موریس، پیتر گرینوی، آوی مغربی و... را به نمایش می‌گذارد.
کودکان و مستند، هند: داستان‌های شرق، نمایش‌های سرزمین‌های پست، کارگاه مستند، تاپ تن و مرور آثار فرانس برومت دیگر برنامه‌های غیر رقابتی جشنواره مستند آمستردام هستند.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
آخرین خبرها