مراسم افتتاحیه سومین دوره جشنواره مستند «سینما حقیقت» امروز ـ۲۳ مهرماه- در سالن شماره یک سینما فلسطین برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این مراسم با سرود جمهوری اسلامی، تلاوت قرآن و پخش تیزر جشنواره آغاز و سپس با قرائت پیام محمد آفریده مدیر جشنواره توسط شهنام صفاجو مدیر روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ادامه پیدا کرد.
در ادامه مراسم محمدرضا اصلانی مستندساز پیشکسوت پیرامون سومین دوره جشنواره سینما حقیقت و تاثیر آن بر سینمای مستند ایران سخنرانی کرد.
او در بخشی از صحبتهای خود با اشاره به تاثیر برگزاری چنین جشنوارههایی در رشد سینمای مستند گفت: جشنواره سینما حقیقت حالا دیگر یک نهاد جامعه شناسی و تاریخ شناسی در ایران است. امیدوارم کسانی که این جشنواره را به سومین دوره برگزاریاش رساندهاند چهلمین دوره آن را هم برگزارکنند و چراغ سینمای مستند را همچنان روشن نگه دارند.
اصلانی با یادآوری جمله معروف میرفندروسکی در باب شناسایی هنرمندان افزود: آنجا که کار فیلسوف به پایان میرسد آغاز کار پیامبران است و همان جا که علم و سیاست و تجارت به منزل نهایی خود میرسد تازه آغاز راه هنرمندان است.
این جمله را سالها پیش میرفندروسکی در مورد جایگاه بالای آثار هنری گفته است و من امروز میخواهم اضافه کنم هنرمندانی که او از آنها یاد کرده بود، به سینماگران و از آن محدودتر سینماگران مستندساز و از آن مهمتر مستندسازان ایرانی محدود میشوند.
سینمای مستند تنها یک حرفه نیست، بلکه خواست بزرگ تاریخی است که کمبودهای تاریخ نویسی و فرهنگیمان را جبران میکند و رسالتی تاریخی بر عهده دارد.
اصلانی با متذکر شدن این نکته، بیهقی را آغاز کننده نگاه واقع بینانه و روایت بدون دستکاری وقایع دانست. او از اینکه سینماگران ما در این سالها نتوانستند بیهقی وار به دنیای اطرافشان نگاه کنند ابراز تاسف کرد.
کارگردان جام حسنلو در ادامه سینمای مستند را آیینه تمام نمای حقیقت دانست و افزود: سینمای مستند واقعیتی از پس ظاهر آشکار میکند. سینمای مستند سینمای حقیقی و واشکافنده است و میتواند به راحتی به دالها و مدلولهای زیادی برسد.
این هنرمند پیشکسوت در پایان صحبتهای خود با تاکید بر اینکه امروز جشنواره سینما حقیقت با جشنوارههای جهانی مستند مانند آمستردام و مارسی برابری میکند خاطر نشان کرد: در دو دوره برپایی این جشنواره با رویکردها و آثار متنوع و گاه درخشان از سبکسازی در سینمای مستند رو به رو شدیم که انعکاسی جهانی داشت. به همین دلیل به جرات میتوان گفت جشنواره سینما حقیقت تنها جشنواره حقیقی جهانی در ایران است و به نظر من این دستاورد کمی برای سینمای مستند در ایران نیست. البته باید به خاطر داشته باشیم این موفقیت نه حاصل تلاش فردی است و نه سازمانی. بلکه حاصل تلاش جامعه سینمایی کشور و هدیهای برای ملت است.
این مراسم با نمایش مستند بلند نامزد اسکار خرگوش در برلین پایان یافت.
سومین دوره جشنواره «سینما حقیقت» تا ۲۸ مهرماه در سینما فلسطین تهران برپاست.
-
حامد خسروی: طرز نگاه به کلیشه و سفارش هنر است
حامد خسروی با مستند قاب سرد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد شکلگیری ساخت این مستند گفت: قاب سرد یکی از چندین فیلم سفارشی بود که در کنار نبود کارهای شخصی من در سال گذشته ساخته شد. -
مسعود نجفی: «قیصر چهل سال بعد» حس نوستالژیکی دارد
مسعود نجفی با مستند قیصر چهل سال بعد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. -
نجفیان: در مستند «رحم جایگزین» وجوهات مختلف مورد توجه بود
اعظم نجفیان با مستند رحم جایگزین در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد علل رویکردش به این نوع موضوع عنوان کرد: ساخت این مستند به سفارش پژوهشکده ابن سینا و مرکز گسترش سینمای مستند صورت گرفت. البته در ارتباط با موضوع ناباوری چند فیلم دیگر هم در گذشته ساخته شده بود. -
سالاری: برای ساخت «صاحبقرانیه» به جزئیات توجه داشتم
امیررضا سالاری با فیلم صاحبقرانیه در بخش مسابقه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» حضور دارد. وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در باره ساخت فیلمش گفت: در ساخت این فیلم هم به مکان توجه کردم و هم به هویت مکانی و به تمام چیزهایی که در این کاخ قرار دارد و به این مکان هویت داده است. -
نشست «رسانه و سینمای مستند» در سینماحقیقت برگزار شد
نشست تخصصی «رسانه و سینمای مستند» با حضور دکتر احمد میرعابدینی استاد دانشگاه تهران در رشته ارتباطات اجتماعی روز گذشته در حاشیه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار شد.
یک دیدگاه بگذارید