مراسم بزرگداشت محمد تهامینژاد مستندساز و پژوهشگر همزمان با «روز پژوهش» و سالروز تولدش در خانه سینما برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این برنامه به همت سایت «و مستند» با مشاركت «انجمن مستندسازان سینمای ایران»، «نشر ساقی» و «خانه سینما» در خانه سینما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مستند بحران مسکن و مهاجرین ساخته محمد تهامینژاد محصول سال 61 نمایش داده شد.
پس از آن رضا بهرامینژاد مستندساز و از اعضای سایت «و مستند» به عنوان مجری روی سن آمد.
بهرامینژاد گفت: ما امروز به چند دلیل دور هم جمع شدیم. از زمانی که به فکر افتتاح سایت «و مستند» بودیم دنبال روزی میگشتیم که از محمد تهامینژاد تقدیر کنیم و دیدیم 25 آذرماه «روز پژوهش» است و احساس کردیم مناسبترین روز برای قدردانی از یک پژوهشگر است. با محمد تهامینژاد تماس گرفتیم و متوجه شدیم اینروز سالروز تولد ایشان هم هست و این شد دلیل دور هم بودن امروزمان.
در ادامه مجتبی میرتهماسب رئیس انجمن مستندسازان گفت: از نعمات حضور محمد تهامینژاد این است که همه چهرههای فعال سینمای مستند اینجا حضور دارند.
زمانی که دوستان سایت «و مستند» پیشنهاد برگزاری این مراسم را دادند؛ انجمن مستندسازان با خوشحالی پذیرفت و ما اینجائیم که به محمد تهامینژاد عرض ادب کنیم.
سپس بهرامینژاد در خصوص افتتاح سایت «و مستند» توضیح داد: اینروزها سینمای مستند خیلی فعال است و توانسته خودش را تثبیت کند. اما متاسفانه جای خالی نهادهایی برای آموزش، آرشیو، طبقهبندی و یک نشریه تخصصی احساس میشد.
در این مدت رسانهها و سایتهای اینترنتی در این زمینه فعالیتهایی کردهاند. از جمله «پایگاه خبری فیلم کوتاه»، «پیک مستند» و «رایبن مستند» و از امروز «و مستند» هم به این فضا اضافه میشود.
در ادامه پیروز کلانتری یکی دیگر از اعضای سایت «و مستند» توضیح داد: دوستان جوان مستندساز این سایت را به راه انداختهاند و من در کنارشان هستم. در بخش «درباره ما» همه چیز نوشته شده است. سعی میکنیم به مباحث نظری و تحلیلی و آموزشی بپردازیم. امیدواریم پیگیر این سایت باشید و به جمع ما بپیوندید.
در ادامه مراسم نماینده نشر «ساقی»، محمدرضا اصلانی و فرهاد ورهرام سخنرانیهای کوتاهی داشتند.
ورهرام در بخشی از سخنانش گفت: اکنون پس از چند دهه با وجود موسسات تحقیقاتی و دانشگاهی و یا دائرةالمعارفهای متنوع، هنوز فیشهای دهخدا به پایان نرسیده و از سرنوشت فیشهای دکتر صدیق که بیش از پنجاه سال فراهم آورده بود اطلاعی در دسترس نیست.
من اعتقاد دارم محمد تهامینژاد در زمینه تحقیقات سینمایی از همان نسل دود چراغ خوردهها و ادامه دهنده راه آنهاست.
کسی که مراکز دانشگاهی بدون حمایت از او، همیشه از آرشیو تحقیقاتی او رفع تشنگی کردهاند.
سپس محمدرضا فرزاد به عنوان نماینده نسل سوم مستندسازی سخنرانی کرد و در ادامه مینا کشاورز پیام سهراب مشهودی دوست دوران جوانی محمد تهامینژاد را که امکان حضور در مراسم را پیدا نکرده بود، خواند.
در بخش بعدی مراسم کامران شیردل مستندساز قدیمی سینمای ایران که به علت کسالت در مراسم حاضر نبود در پیامی تلفنی گفت: امیدوارم سالیان دراز سایه تهامینژاد بر سر خانوادهاش و سینمای مستند ایران باشد. تبریک میگویم هر چند فکر میکنم خیلی دیر این اتفاق افتاد و هنوز به واقع اهمیت ایشان شناخته نشده است. دست ایشان را میفشارم و راهاندازی سایت «و مستند» را هم تبریک میگویم.
سپس جشن تولد محمد تهامینژاد برگزار شد و در ادامه مراسم وی طی سخنانی گفت: نمیدانم چطور تشکر کنم به خاطر احساساتتان. از کسانی که خاطره امروز را به وجود آوردند تشکر میکنم. از شما که آمدید و در «روز پژوهش» من را در مرکز توجه خود قرار دادید سپاسگزارم.
در ادامه میزگردی پیرامون فضای سینمای مستند اجتماعی در دهه شصت با حضور محمد تهامینژاد، رخشان بنیاعتماد، پیروز کلانتری، ابراهیم مختاری و منوچهر مشیری برگزار شد.
رخشان بنیاعتماد در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: بدون تعارف مفتخرم که در چنین شبی در کنار محمد تهامینژاد هستم. آن زمان که ایشان و دیگر دوستان در اتاق کارگردانان تلویزیون فعال بودند من یک دانشجو بودم که به جمع آنها پیوستم و اعتراف میکنم همیشه در آن زمان دستوپایم را جلوی محمد تهامینژاد گم میکردم. زیربنای سینمای امروز در همان اتاق جریان گرفت. من آنجا سینما را آموختم و تعریف سینما را از مستند یاد گرفتم.
در پایان این مراسم بزرگداشت محمد تهامینژاد با اهدای لوح سپاس به وی برگزار شد.
هوشنگ گلمکانی، مرتضی رزاقکریمی، فرهاد ورهرام، محمدرضا اصلانی، علیرضا قاسمخان، ارد عطارپور، رخشان بنیاعتماد، پیروز کلانتری، ابراهیم مختاری، منوچهر مشیری، محسن عبدالوهاب، مهوش شیخالاسلامی، ماجد نیسی، سودابه باباگپ، الهام حسینزاده، مهناز محمدی، مجتبی میرتهماسب، فرحناز شریفی، محمدرضا فرزاد و ناصر صفاریان از جمله حاضران این مراسم بودند.
یک دیدگاه بگذارید