کارگاه تخصصی انسانشناسی با حضور دکتر جلالالدین رفیعفر استاد دانشگاه در رشته انسانشناسی روز گذشته در حاشیه برگزاری سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در ابتدا دکتر رفیعفر طی سخنانی عنوان کرد: یک فیلمساز باید برای فعالیت در این عرصه باید دانش کامل اجتماعی داشته باشد. به هرحال فیلمها نمایانگر بخشی از زندگی، طرز تفکر، مشکلات و مسائل افراد یک جامعه هستند.
به همین دلیل فیلمهای مردمشناسی به این لحاظ پیچیدهتر هستند و باید فیلمساز در ساخت اثرش از یک سری قوانین خاص پیروی کنند.
وی تاکید کرد: تعاریف مردمشناسی یکی از شاخصههای مهم علوم اجتماعی هستند و کار بردهای زیادی دارند. یک مردمشناس کارش مطالعه فرهنگ جامعه است.
این استاد دانشگاه در مورد تفاوتهای مردمنگاری با مقوله مردمشناسی گفت: مردمنگاری مرحله قبل از مردمشناسی است. در مردمنگاری کار توصیفی دنبال میشود که بسیار مناسب سینما است. مردمشناسی مرحله تحقیق و پژوهش یک فرهنگ است و مهمترین عنصر فرهنگ شناسی درک این معنا است.
رفیعفر در بخش دیگر سخنانش ضمن اشاره به مستندهای مردم نگاری عنوان کرد: کارگردانهای اندکی در این عرصه توانستهاند موفق عمل کنند. زیرا فیلمسازی در این عرصه میتواند موفق عمل کند که علاوه بر احاطه به مسائل فیلمسازی یک مردم شناس هم باشد.
این استاد دانشگاه در بخش دیگر سخنانش به تاریخچه مستندهای مردم نگار اشاره کرد و گفت: اولین مستند در این حیطه در سال 1914 ساخته شد و در ادامه رابرت فلاهرتی با ساخت مستند نانوک شمالی به اعتلای این ژانر کمک کرد.
-
حامد خسروی: طرز نگاه به کلیشه و سفارش هنر است
حامد خسروی با مستند قاب سرد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد شکلگیری ساخت این مستند گفت: قاب سرد یکی از چندین فیلم سفارشی بود که در کنار نبود کارهای شخصی من در سال گذشته ساخته شد. -
مسعود نجفی: «قیصر چهل سال بعد» حس نوستالژیکی دارد
مسعود نجفی با مستند قیصر چهل سال بعد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. -
نجفیان: در مستند «رحم جایگزین» وجوهات مختلف مورد توجه بود
اعظم نجفیان با مستند رحم جایگزین در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد علل رویکردش به این نوع موضوع عنوان کرد: ساخت این مستند به سفارش پژوهشکده ابن سینا و مرکز گسترش سینمای مستند صورت گرفت. البته در ارتباط با موضوع ناباوری چند فیلم دیگر هم در گذشته ساخته شده بود. -
سالاری: برای ساخت «صاحبقرانیه» به جزئیات توجه داشتم
امیررضا سالاری با فیلم صاحبقرانیه در بخش مسابقه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» حضور دارد. وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در باره ساخت فیلمش گفت: در ساخت این فیلم هم به مکان توجه کردم و هم به هویت مکانی و به تمام چیزهایی که در این کاخ قرار دارد و به این مکان هویت داده است. -
نشست «رسانه و سینمای مستند» در سینماحقیقت برگزار شد
نشست تخصصی «رسانه و سینمای مستند» با حضور دکتر احمد میرعابدینی استاد دانشگاه تهران در رشته ارتباطات اجتماعی روز گذشته در حاشیه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار شد.
یک دیدگاه بگذارید