

نشست رسانهای سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران صبح روز دوشنبه 13 آبان با حضور «سیدصادق موسوی» دبیر جشنواره، «آرش عباسی» مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی و مشاور دبیر جشنواره و اهالی رسانه برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، در ابتدای این نشست مدیر روابط عمومی این جشنواره گفت: «ابتدا از همه رسانهها بابت همه زحماتی که برای فیلم کوتاه میکشند، تشکر میکنم. همان طور که میدانید امسال برای اولین بار بلیت فروشی داریم. البته قیمت معقولی برای آن در نظر گرفته شده و تخفیفهایی هم برایش درنظر گرفته شده، با این حال بسیار مورد نقد دوستان قرار گرفته است. باید تاکید کنم چاره دیگری نداشتیم و اینکه جشنواره رایگان برگزار شود، انتظار معقولی نیست. در سالهای گذشته مشکل ازدحام داشتیم و یکی از دلایل اصلی آن رایگان بودن اکران بود وکسانی وارد این جشنواره میشدند که ربطی به فیلم کوتاه نداشتند. چه در پردیس چارسو و چه در پردیس ملت این مسئله به شدت فیلمسازان و ستاد اجرایی جشنواره را عذاب میداد و فکر میکنم تصمیم درستی گرفته شد.»
در ادامه این نشست خبری سیدصادق موسوی ضمن گرامیداشت روز 13 آبان، گفت: «این جشنواره بیتردید مهمترین جشنواره غرب آسیاست و در واقع میراث ملی ماست. اولاً برای اینکه قدمتی سیوشش ساله دارد در صورتی که 80 درصد جشنواره های جهان قدمت کمتر از 10 سال دارند. دوم اینکه تعداد آثار ارسالی - که در این سالها به دبیرخانه جشنواره ارسال شده - این موضوع را تایید میکند و سوم اینکه سطح مهمانهای بینالمللی ما و همچنین جوایز نقدی که در این جشنواره وجود دارد، بیانگر اهمیت این جشنواره است.»
دبیر سی وششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، در ادامه گفت: «امسال به علت شرایط اقتصادی موجود در کشور، کاهش بودجه 50 درصدی داشتیم. اعتبار ما در حال حاضر از طرف سازمان سینمایی 2 میلیارد تومان است، اما با همت شهرداری تهران قرار است؛ بخشی از این هزینه ها تامین شود. با این شرایط مهمانهایی از کشورهای مختلف مثل نیوزلند، فرانسه، پرتغال، هند، ترکیه، آلمان و ... خواهیم داشت. سمینارها و کارگاههایی توسط مهمانان خارجی به صورت رایگان برگزار میشود. همچنین در بخش مسابقه مجموعا 110 کشور آثار خود را فرستادند که از اسفند پارسال بازبینی این فیلمها شروع شد و در نهایت 50 فیلم از 25 کشور در این جشنواره حضور خواهند داشت.»
موسوی اضافه کرد: «در بخش ملی 1648 اثر به دبیرخانه ارسال شد و کمتر از 10 درصد یعنی 140 اثر به جشنواره راه پیدا کرده است؛ در واقع 90 درصد از آثار به جشنواره راه پیدا نکردهاند. بسیاری از فیلمسازان ناراضی هستند و برای ما هم بسیار سخت است کسانی با هزینه بسیار فیلم ساختهاند و فیلمشان به هر دلیلی انتخاب نشده است. امسال سعی کردیم مشکلات دورههای گذشته را اصلاح کنیم. در بخش داستانی 1021 فیلم داشتیم که هیأت انتخاب باید ظرف دو ماه این تعداد فیلم را میدید که بسیار کار مشکلی است. برای اولین بار 10 نفر عضو هیأت انتخاب داشتیم که در قالب دو گروه 5نفره هر کدام 100 فیلم معرفی کردند. در مرحله بعد، هیات انتخاب 200 فیلم را بازبینی کردند و نهایتا 67 فیلم داستانی انتخاب کردیم. البته اعضای هیاتهای انتخاب پویانمایی، تجربی و مستند محدودتر بودند.»
دبیر جشنواره تاکید کرد: «از 140 اثری که به جشنواره راه یافته 38 اثر یعنی 23 درصد متعلق به تولیدات انجمن سینمای جوانان است که بزرگترین نهاد تولید فیلم کوتاه کشور به شمار میآید. در واقع 73 درصد از آثار انتخاب شده متعلق به بخش خصوصی و دیگر نهادهاست. هر چند انجمن سینمای جوانان ایران بانی جشنواره است ولی به تمام اعضای هیأت انتخاب تاکید کردهایم که تولیدکننده اثر هر که باشد اهمیت ندارد و هیچکس امتیازی برای ورود به جشنواره ندارد.»
موسوی با اشاره به اینکه تغییر دیگر جشنواره امسال بلیتفروشی است، عنوان کرد: «ازدحام عجیب و غریب سال گذشته جشنواره ما را غافلگیر کرد و اگر خاطرتان باشد، برخی شبها تا ساعت 2 نیمه شب اکران داشتیم. این خوب است که فیلم کوتاه مورد توجه جوانان باشد ولی در این شرایط سخت است. علاوه بر این بیمه این سالنها بر اساس تعداد صندلیهاست و حتی شامل کسی که در راهرور باشد، نمیشود. بنابراین بهترین درگاهی که میتوانستیم ایجاد کنیم «سینما تیکت» بود. این کار برای ما هم هزینهای داشت ولی از این طریق برای اولین بار تمام فیلمهای جشنواره پوستر و تیزر و ... روی سایت خواهند داشت. در عین حال قیمت بلیت را از 10 هزار تومان پیشبینی شده به 5 هزار تومان کاهش دادیم.»
وی در بخش دیگری گفت: «امسال پنجمین سالی است که با خانه کتاب همکاری داشتهایم. در این همکاری برنامههای متعددی پیشبینی شده است که شامل مسابقه «داستان کوتاه برای اقتباس»، انتشار چند کتاب جدید و بخش رقابتی «کتاب و سینما» میشود. امسال 302 اثر برای شرکت در این بخش تقاضا داشتهاند که شامل 11 اثر داستانی، 5 فیلم مستند، 2 فیلم تجربی و 6 اثر پویانمایی میشوند. در بخش مسابقه داستان کوتاه برای اقتباس، 650 داستان کوتاه به این بخش ارسال شده است. این مسیر یک از راههایی است که میتواند مشکل فیلمنامه را کاهش دهد. در این بخش به 3 اثر جایزه نقدی تعلق خواهد گرفت و قرار است کپی رایت 10 اثر را انجمن سینمای جوانان ایران خریداری کند.»
دبیر جشنواره سی و ششم همچنین بیان کرد: «امسال جشنواره در استانهای مختلف چون بوشهر، خراسان جنوبی، کرمان ، اردبیل، زنجان، یزد، ایلام ، هرمزگان، مازندران ، آذربایجان شرقی، قم و خوزستان به طور همزمان برگزار میشود.»
وی افزود: «مانند سالهای گذشته نشستهای علمی پژوهشی تحت عنوان «36-20» برگزار خواهد شد. این نشستهای تخصصی طی 5 روز با حضور دبیر آن نشست و سینماگران و کارشناسان برگزار خواهند شد. همانطور که میدانید در سالهای گذشته این نشستها با استقبال خوبی روبهرو شده بود.»
موسوی درپایان با اشاره به همایش مطالعات فیلم کوتاه، گفت: «در دوره سی و سوم جشنواره، اولین سمینار فیلم کوتاه برگزار شد که سمینار خوبی بود و متقاضیان زیادی داشت. دو سال در برگزاری آن وقفه افتاد، اما امسال برای دومین بار این سمینار را برگزار میکنیم ولی نه در جشنواره، چرا که ممکن بود این رویداد به حاشیه رانده شود. این سمینار در اسفندماه برگزار خواهد شد و این روزها نیز آخرین مهلت ارسال مقالات است.»
در پایان این نشست پوستر سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران رونمایی شد.
-
برگزیدگان سی و ششمین جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند
برگزیدگان سی و ششمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در مرکز همایشهای برج میلاد معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این مراسم که با حضور «حسینانتظامی»؛ رئیس سازمان سینمایی، «سیدصادق موسوی»؛ دبیر جشنواره و «مصطفی کاظمی»؛ مشاور عالی و مدیر کل حوزه ریاست شهرداری تهران و... برگزار شد. -
محمد اطبایی: اگر یک کالا بخواهد در بازار جهانی مشتری داشته باشد، باید به برند تبدیل شود
نخستین نشست روز پنجم کارگاههای آموزشی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران با موضوع «عرضه و پخش بینالمللی فیلم» برگزار شد که «محمد اطبایی» این موضوع را به بحث گذاشت. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» محمد اطبایی گفت: اگر یک کالا بخواهد در بازار جهانی مشتری داشته باشد، باید به برند تبدیل شود. -
معرفی داوران بخش ملی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران
اعضای هیأت داوران بخش مسابقه ملی سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ابراهیم فروزش، حسن زاهدی، محمود ارژمند، مهرداد زاهدیان، مریم کشکولینیا، پریوش نظریه و نیما جاویدی آثار بخش ملی این دوره از جشنواره را داوری میکنند. -
پنج فیلم برتر از نگاه تماشاگران در روز پنجم جشنواره فیلم کوتاه تهران
پنج فیلم برتر از نگاه تماشاگران در روز پنجم جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) مسئولیت انتخاب بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را در سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران برعهده داشته و هر روز ۵ فیلمی که بیشترین تعداد آرای تماشاگران را بدست آورده معرفی خواهد کرد. -
از جمال میرصادقی در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران تجلیل شد
مراسم شب «کتاب و سینما» و رونمایی از تازههای نشر انجمن سینمای جوانان ایران در چهارمین روز از «سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران» با حضور سیدصادق موسوی؛ دبیر جشنواره، علیرضا رضاداد؛ عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، علی اکبری و فرجالله رجبی نمایندگان شهر شیراز در مجلس شورای اسلامی و برخی نویسندگان آقار گردآوری شده در کتاب «اینسو واقعیت، آنسو خیال» در سالن شماره 5 پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
یک دیدگاه بگذارید