

برگزاری جشنوارههای موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسانتر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان میکند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک میکند.
لقمان خالدی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کردهام و بحث جشنوارههای موبایلی برایم بسیار جذاب است. در جریان تحقیقات فیلم مشترک مورد نظر با به اصطلاح بلوتوثبازهایی آشنا شدم که هر کدام فیلمسازهایی خلاق بودند؛ فیلمسازهایی که میتوانستند فقط با استفاده از دوربینهای کوچک موبایلی خود آثار خلاقانه و هنرمندانهای تولید کنند. جشنوارههایی مثل جشنواره همراه تهران موقعیت خوبی را در اختیار این گونه افراد قرار میدهد تا آثار خود را در معرض نمایش و داوری بگذارند.
وی افزود: مستندسازی و به طور کل فیلمسازی به افراد کمک میکند تا بهتر ببینند و به شناخت و درک بهتری از محیط پیرامون خود دست پیدا کنند. وقتی هر خانوادهای حداقل یک گوشی تلفن همراه داشته باشد که بتواند با استفاده از آن فیلمی بسازد، این فیلم در درجه اول بر زندگی خود این خانواده تاثیر خواهد گذاشت. اگر هر خانوادهای احساس کند یک فیلمساز در خانه خود دارد، نگاه عمیقتری به دنیا پیدا میکند؛ چرا که میداند ابزاری را در اختیار دارد که میتواند با استفاده از آن کنشها و واکنشهای اعضای خانواده، اطرافیان و جامعه خود را به تصویر بکشد. این مساله باعث میشود که این افراد رفتارهای خود را بیشتر زیر ذرهبین قرار بدهند و تغییراتی مثبت را در محیط زندگی خود ایجاد کنند.
خالدی ادامه داد: وقتی فرد دوربینی هرچند غیرحرفهای را به دست میگیرد و وظیفه فیلمساز بودن را برای خود قایل میشود، وقایع و رفتارهای پیرامون خود را به نقد میکشد. به نمایش درآمدن این نگاهها و انتقادها از طریق جشنوارهای مثل جشنواره همراه تهران، اهمیت این وظیفه را بیشتر میکند و تاثیرات مثبتی را در جامعه به بار خواهد آورد.
کارگردان مستند غذای بیرون خاطرنشان کرد: برپایی بیلبوردها و تبلیغات جشنواره همراه تهران و به نمایش درآمدن تیتر فیلمسازی با تلفن همراه در سطح شهر، به خودی خود در جهت ترویج استفادهای متفاوت از تلفن همراه فرهنگسازی کرده و کاربران عادی تلفن همراه را ترغیب میکند تا ایدههای خود را از طریق آثار موبایلی بیان کنند. به این ترتیب هر کس که گوشی تلفن همراهی مجهز به دوربین در دست دارد، این علامت سوال در ذهنش ایجاد میشود که آیا میتوان به وسیله این ابزار فیلم ساخت. همین ایجاد سوال، میتواند یک عکس خانوادگی را به یک اثر خلاق هنری تبدیل کند. علاوه بر این، همه احساس میکنند که در اماکن عمومی زیر ذرهبین هستند و بنابراین بسیاری از رفتارهای نادرست و نسنجیده خود را اصلاح میکنند. به عنوان مثال، من در پشت صحنه فیلم مشترک مورد نظر متوجه شدم که تعدادی از مردم عادی با موبایل از من فیلم میگیرند. اول کمی ناراحت شدم؛ اما بعد فکر کردم که همان طور که من به خودم اجازه میدهم از این افراد فیلم بگیرم، آنها هم اجازه دارند از پشت صحنه کار من فیلم بگیرند. بنابراین این احساس در من ایجاد شد که بیش از آن که من به عنوان یک مستندساز ناظر آنها باشم، آنها ناظر من هستند و باید بیشتر متوجه رفتار خود باشم.
وی افزود: یکی از اقدامات جالب دستاندرکاران جشنواره همراه تهران، برگزاری کارگاههای آموزشی در خصوص عکاسی و فیلمسازی خلاق با استفاده از تلفن همراه است. این کارگاهها مطمئنا در جهت ایده دادن به کاربران ساده تلفن همراه و به نمایش درآمدن ایدههای بهتر و خلاقانهتر، موثر خواهد بود.
خالدی در پایان تاکید کرد: امیدوارم برگزاری این کارگاههای آموزشی در اماکن مختلف ادامه پیدا کند و فقط خاص روزهای برگزاری جشنواره نباشد. به این ترتیب افراد بیشتری میتوانند از این آموزشها بهرهمند شود و جشنواره در دورههای بعدی مخاطبین بیشتر و حرفهایتری پیدا خواهد کرد.
-
برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند
برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند. -
باکیده: جشنواره همراه؛ زمینهساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی
از گوشیهای تلفن همراه میتوان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاههایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسانتر کرده است. -
برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه
نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیهکننده فیلمهای چندرسانهای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیکهای این نوع عکاسی پرداخت. -
کارگاههای جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی
گوشیهای موبایل میتوانند رسانههای خوبی در عرصههای مختلف اجتماعی باشند.حسن علیکرمی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است. -
برگزاری اولین نشست نقد و بررسی فیلم در جشنواره همراه تهران
نخستین جلسه نقد و بررسی فیلمهای موبایلی در اولین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران برگزار شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این جلسه که با حضور تورج اصلانی، امید بلاغتی و مهرنوش هاشمی صدیق برگزار شد، حضار به بحث در خصوص خصوصیات و کارکردهای فیلمهای موبایلی پرداخته و فیلمهای حاضر در جشنواره را مورد ارزیابی قرار دادند.
یک دیدگاه بگذارید