

جمشید مشایخی بازیگر سینما و تلویزیون در باره اثرات برگزاری جشنواره ملی نماز و نیایش عنوان کرد: جشنواره های متعددی در طول سال در کشورمان برگزار می شود که هر کدامشان اهداف و سیاست گذاری های خاص خودشان را دارند که باید به آنها توجه کرد. جشنواره نماز و نیایش همانطوی که از نامش بر می آید، جشنواره ای با رویکرد دینی و معنوی است و بسیار قابل احترام و مهم به نظر می رسد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی سینمای جوان، بازیگر سرب با تاکید بر جایگاه مسائل معنوی و نیایشی در سینما و درقاب تصویر گفت: سینما یکی از فراگیرترین هنرهای قرن اخیر است و بارها ثابت شده در صورت پرداخت صحیح در باره موضوع این رسانه می تواند بامخاطب ارتباط برقرار کند.
بازیگر هزاردستان ضمن اشاره به تبین اهداف برگزاری جشنواره عنوان کرد: باید افق های برگزاری جشنواره را گسترش داد و از سینماگران حرفه ای صاحب نام سینما دعوت کرد تا در باره این موضوع فیلم سازی کنند. یک جوان با دیدن این نوع فیلمها می تواند برداشت درستی از مقوله نیایش به دست بیاورد و با بینش و بصیرت عبادت کند.
مشایخی در بخش پایانی سخنانش تصریح کرد: امیدوارم برگزاری جشنواره تداوم داشته باشد و جوان های با استعدادی در این جشنواره مجال رشد و فیلم سازی را پیدا کنند.
پنجمین جشنواره ملی نماز ونیایش به روایت دوربین توسط انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم از 2 تا 5 بهمن ماه در قم و همزمان در سی استان کشور برگزار می شود.
دومین جلسه نمایش و نقد و بررسی فیلم کوتاه در ارسباران برگزار شد
عصر روز چهارشنبه 20 دی ماه دومین جلسه پاتوق فرهنگی فیلم کوتاه شامل نمایش هفت فیلم کوتاه به همراه نقدو بررسی آثار از ساعت 18 الی 21 در فرهنگسرای ارسباران با حضورفیلمسازان و علاقه مندان به این سینما برگزار شد.
نمایش هفت فیلم: وقت دیدن رویا ساخته علی شاهیده، به دنبال او ساخته محمد علی افتخارنیا، آن دورها ساخته رضا جمالی، نماز آخر ساخته محسن خانجانی، شیخ علی ساخته سید مهدی موسوی برزکی، این راننده ها دست ندارند ساخته رضا جمالی؛ سیرت نیکو ساخته سیدعلی میرهاشمی با موضوع و محوریت روحانیت برای این برنامه در نظر گرفته شد که پس از نمایش با حضور منتقد و نویسنده سینمای ایران، حسین سلطان محمدی آثار فوق به نقد و بررسی گذاشته شد.
در ابتدای این نشست در خصوص تعریف سینمای معناگرا و تحلیل آثار به نمایش در آمده که به نوعی روحانیت شخصیت اصلی فیلمها بود و در بعضی از آثار توانسته بود پیوند میان روحانیت و جامعه به ویژه جوانان را نشان دهد گفت و گو شد.
پرداختن به زندگی روحانیون که همانند انسان های دیگر زندگی عادی خود را دارند و فقط به واسطه رسالتشان که وظایف دینی آنها و ترویج اخلاق و دین است را نیز عهده دار هستند از نکات بارز بعضی از این فیلمها بود.
سلطان محمدی به نقش صامت بعضی از این شخصیت ها در فیلمها اشاره کرد و گفت: با نشان دادن این آثار در یک مجموعه و در کنار هم به نوعی به این موضوع می رسیم که شاید آرزوی فیلمساز رساندن نقش روحانی از یک فرد صامت اجتماعی به فردی اجتماعی تر باشد که همه جا چه در خوشی و چه ناخوشی، چه در زندگی عادی و حتی امور جوانان خود را با جامعه تطبیق داده و به آنان نزدیک می شود.
سلطان محمدی در صحبت های خود به گفتارهایی از آیت ا... العظمی جوادی آملی اشاره کرد و گفت: به گفته ایشان اگر به مخاطب احترام می گذارید فیلم تنها نباید در تخیل شما باشد، آن را با عقل درآمیزید و بهترین شیوه بیان را برای آن پیدا کنید.
سلطان محمدی با اشاره به این مطلب که باید در شیوه بیان فرودگاه خیال را مشخص کرد گفت: اگر این طور نباشد اثر گذاری برای مخاطب امروز غیر ممکن خواهد بود.
از نکات اشاره شده توسط این منتقد از قول این مرجع تقلید نحوه بیان موضوع در گذشته و حال بود. سلطان محمدی گفت: به قول ایشان، اگر امروز و در این شرایط پیغمبری ظهور می کرد قطعا از ابزار هنر و سینمای امروز برای بیان مطالب بهره می برد و نقش استفاده از ابزار هنر و سینما را نادیده نمی گرفت.
در ادامه این نشست فیلمسازان مشکل استقلال و نمایش فیلم کوتاه را مطرح کردند و منتقد جلسه گفت: این مشکل همیشه و همه جا وجود داشته ، فضای فیلم کوتاه، فضایی فیلمخانه ای و فضای جشنواره ای است و این ذات فیلم کوتاه است.
سلطان محمدی با اشاره به اینکه بعضی از فیلمسازان به فیلم کوتاه وفادار باقی مانده و همیشه به این نوع از تولید روی می آورند گفت: البته نمی شود ذات انسان و تمایلش به پیشرفت را نادیده گرفت اما زمانی بود که فیلم کوتاه فقط برای ارائه نمونه کار تولید می شد اما انجمن سینمای جوانان ایران با برگزاری جشنواره ای بین المللی فیلم کوتاه تهران و توجه به ویژه به این سینما توانست تاثیرات فراوانی را براستقلال این سینما بگذارد.
از دیگر چالش های مطرح شده در این نشست نمایش فیلم کوتاه در تلویزیون و از طریق صداوسیما بود که معاون جشنواره ها و اموربین الملل و بازرگانی انجمن که در جلسه حاضر بود به نمایش فیلم کوتاه از شبکه نمایش اشاره کرد و گفت: خوشبختانه دو ماه است که برنامه کلاکت با نمایش مرتب و به موقع فیلم کوتاه در طی هفته و آن هم سه نوبت نمایش و هر نوبت با دوبار بازپخش نقش خوبی را در این زمینه ایفا کرده و به زودی با توافق با برنامه های دیگر ان شا ا.. این موضوع بیشتر نیز اجرایی خواهد شد.
مژگان زرگر با توضیح روند نمایش فیلم کوتاه در دو سال اخیر توسط انجمن اعلام کرد نمایش فیلم کوتاه از طریق سایت انجمن با عنوان فیلم هفته نیز در دست اجرا است که هم اکنون به شکل آزمایشی این کار نیز آغاز شده و علاقه مندان می توانند با مراجعه به سایت انجمن به نشانی www.iycs.ir در طی هفته فیلمهای کوتاه ایرانی و خارجی را ببینند.
در پایان روابط عمومی انجمن اعلام کرد، برنامه آتی پاتوق فیلم کوتاه روز چهارشنبه 4 بهمن ماه در ارسباران برگزار می شود که اسامی آثار نیز متعاقباً اعلام خواهد شد.
دومین جشنواره ملی عکس ایران یکشنبه افتتاح می شود
دومین جشنواره ملی عکس ایران که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار میشود، روز یکشنبه 24 دی ماه ساعت 18 در محل موسسه فرهنگی و هنری صبا افتتاح می شود.
این جشنواره با دریافت 3677 قطعه عکس از 733 عکاس کشور روبرو شد که توسط هیات انتخاب و داوران متشکل از آقایان علی قلمسیاه، علی اصغر داود آبادی فراهانی، مسعود زنده روح کرمانی، سعید محمودی ازناوه و کیارنگ علایی 103 عکس در بخش مسابقه طبیعت زیبای ایران و 17 عکس در بخش ویژه طبیعت و تولید ملی انتخاب شد.
مراسم افتتاحیه و معرفی برگزیدگان روز یکشنبه 24 دی ماه از ساعت 18 در سینما تک موسسه صبا و گالری خیال شرقی این مجموعه برگزار خواهد شد.
در پایان روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران از کلیه عکاسان و علاقه مندان به این هنر برای شرکت در مراسم افتتاحیه و بازدید از نمایشگاه دعوت کرده است.
نشانی موسسه صبا: تهران - خیابان ولی عصر - خیابان طالقانی- خیابان برادران مظفر - شماره 125
-
هنرمند باید از یک روح تعهد و ارزش محوری برخوردار باشد
مسعود زنده روح کرمانی داور جشنواره ملی عکس ایران گفت: عکاسی طبیعت برای مردم جذاب است. -
برگزیدگان جشنواره ملی نماز و نیایش معرفی شدند
مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی نماز و نیایش بعدازظهر روز پنجشنبه 5 بهمن ماه در حالی برگزار شد که سالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و اراد اسلامی مملو از علاقه مندان به هنر هفتم بود. -
چند خبر از پنجمین جشنواره نماز و نیایش
نظام کیایی رئیس صنف صدابرداران سینمای ایران در باره برگزاری جشنواره گفت: برگزاری جشنواره نماز ونیایش گام مهمی در نهادینه کردن فرهنگ عبادت در جامعه و به خصوص جوانها است و باید جشنواره و برگزاریش مورد حمایت جدی قرار بگیرد. -
گزارش اولین روز برگزاری پنجمین جشنواره نماز و نیایش
جشنواره نماز و نیایش روز اول خود را در حالی پشت سرگذاشت که 42 فیلم کوتاه، فیلم سینمایی شور شیرین مجید اردکانی ونقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه از برنامه های اصلی آن بود. -
پنجمین جشنواره نماز و نیایش افتتاح شد
پنجمین جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین در حرم حضرت معصومه (س) افتتاح شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، شب گذشته – اول بهمن ماه – پس از اقامه نماز مغرب و عشا در حرم مطهر حضرت معصومه (س) جشنواره ملی نماز و نیایش با سخنان استاد حوزه و دانشگاه و تقدیر وی از برگزارکنندگان این جشنواره افتتاح شد.
یک دیدگاه بگذارید